Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, 3 sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 lica je zadobilo lake telesne povrede i tri lica je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 430.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 1 nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 1 zbog neustupanja prvenstva prolaza i 1 zbog nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 37 učesnika u saobraćaju i izdato je 179 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 39 vozača, od toga 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 24 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 9 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 lice je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 4 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.