Zrenjanin- Ovog vikenda se završava ovogodišnja manifestacija KORZO FEST uz odlične svirke, nastupe poznatih bendova i čuvene umetničke i edukativne radionice koji će ulepšati boravak posetilaca u glavnoj gradskoj ulici.

Bogat i žanrovski različit programski sadržaj za sve generacije u petak 29. jula kod Vodotornja, nudi nastup tamburaškog orkestra „Banda drvena“ a u subotu, 30. jula nastupa dobro poznat, na domaćoj estradi, „OK bend“. Za ljubitelje programa „ulična svirka“ u subotu, 30. jula očekuje se i nastup, ovog puta, tria „Hand Made“. Petak i subota, pored radionica rezervisani su i za dve dečje predstave interpretirane po motivima poznate priče „Tri praseta“ i bajke „Uspavana lepotica“.

PETAK, 29 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h- RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Plato kod Vodotornja 19:30h – JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)

Plato kod Vodotornja 19h – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

Plato ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ 20h – KNjIŽEVNO VEČE

SUBOTA, 30 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“

Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Plato kod Vodotoranja 9:30h JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)

Plato kod Vodotornja 19h- LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

Deseti “Korzo fest” održava se do 30. jula svakog petka i subote, u večernjim satima od 19 do 24 sata u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Programi su prilagođeni svim uzrastima. Za najmlađe, programi počinju u 19 časova. Deca će imati priliku da gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, animacijama, plešu sa plesnim grupama i učestvuju u raznim edukativnim radionicama. Za odrasle će takođe biti održane edukativne radionice i upriličene književne večeri. Koncerti bendova različitih muzičkih žanrova održavaće se od 22 sata na bini kod Vodotornja dok će se muzički segment pod nazivom “ulične svirke” održavati na platou kod stare “Robne kuće”…

Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Podršku pri realizaciji manifestacije pružile su ustanove kulture: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Narodni muzej Zrenjanin, i Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.