Foto.arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se 1 saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 180,000 dinara.

Saobraćajna nezgoda dogodila se zbog neprilagođene brzine kretanja vozila.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 33 učesnika u saobraćaju i izdato je 194 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, od toga 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 10 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 15 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržan je 1 vozač u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstven registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.