Zrenjanin- Izložba radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa „30X30“, (koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem), pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“ otvorena je sinoć u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzej.

Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije.

Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transfortmacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju…

Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

U nastavku pogledajte video prilog, kraći razgovor sa Milanom Lanom Paunović o njenim radovima i utiscima o konkursu kao i razgovor sa Milutinom Mićićem – autorom projekta „30X30“.

 

 

Posetioci izložbu mogu da pogledaju do 16. avgusta.

 

 

 

Milana Lana Paunović, multimedijalna umetnica, rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na slikarskom odseku u klasi profesora Mome Antonovića na ALU, u Beogradu 2022. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi i stvara u Beogradu.

 

 

Organizatori izložbe

– Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.