Turistička organizacija opštine Sečanj je svojim sredstvima finansirala izgradnju i postavljanje talpe na plaži „Mamuze“ u Sečnju. Ovo je još jedna u nizu akcija koje se već nekoliko godina uspešno realizuje na ovom delu Tamiša. Plažu krasi drveni mobilijar, klupe, stolovi, kante za otpatke, betnoska talpa, a sada i nova drvena, veličine 18 kvadrata.

Reka Tamiš je najveće prirodno bogatstvo opšine Sečanj, koja protiče u dužini od 38 km kroz ovu opštinu i pruža neverovatne mogućnosti za različite aktivnosti. Lov, ribolov, sportovi na vodi, kupanje, pešačenje, rekreacija, posmatranje ptica samo su neke od aktivnosti koje ova reka i njeno priobalje pružaju.

 

„Postala je tradicija da svake godine radimo na unapređenju sadržaja na plaži „Mamuze“ u Sečnju. Za ovu plažu možemo sa sigurnošću da kažemo da je jedna od najlepše uređenih rečnih plaža na obalama Tamiša. U prilog ovome ide i činjenica da je po podacima koje je objavio zrenjaninski Zavod za zdravlje, najbezbednije je kupati se u Tamišu kod Sečnja, upravo na ovoj plaži. Na kupalištu Mamuze, voda iz Tamiša ocenjena je kao dobra i dobila je, prema klasifikaciji, zelenu boju. Nadamo se da ćemo ovakim akcijama animirati što više ljudi da počnu da uživaju u blagodetima koje ova reka pruža. Prelepa i čista voda, uređena plaža, prelepo prirodno okruženje raj su za dušu i telo. Ovom prilikom se zahvaljujemo na odlično odrađenom poslu firmi za Mašinsku obradu metala iz Sutjeske, porodici Krivošić, M.Z. „Sečanj“, Ekološkom udruženju „Ozon“, firmi Matijević na donaciji buradi i svim prijateljima koji su nam pomogli i doprineli da našu akciju sprovedemo kako smo zamislili“, rekla je direktorica, Miljana Milošević.