četvrtak, 29. septembra 2022. održaće se manifestacija „Izađi mi na teglu“na Trgu slobode u Zrenjaninu sa početkom u 11 časova, za kada je zakazano svečano otvaranje.

U okviru programa manifestacije održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara, ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 20 gradova. Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi, kojih će ove godine u Zrenjaninu biti 10, sveden je na maksimalnih 5.

Pored takmičarskog dela obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“, KUD „Đerđef“, udruženje „Moja Sosa“.

„Kuhinjicu pod vedrim nebom” i ove godine će pripremiti restoran Renesansa.