Sport- Ne pamti se da je Stadion kraj „Skrobare“ bio ovako pun kao danas na komšijskom derbiju između Radničkog i Naftagasa iz Elemira, gde je više od 1.200 gledalaca imalo priliku da isprati jednu veoma tvrdu i borbenu utakmicu koja se ipak  završila bez golova rezultatom 0:0.

Prvu priliku na meču imali su igrači Naftagasa u 3. minutu kada je dugačka lopta Čigoje  stigla do Savanovića, ali je u šesnaestercu na vreme izašao golman Lekić i sprečio siguran pogodak.

Opet su u 10. minutu pripretili Elemirci kada je Tadić uposlio Savanovića koji loptu šalje tik pored gola. Igrači Naftagasa vršili su konstantan pritisak na odbranu crveno-crnih i opet je Savanović imao priliku, ali je njegov šut odbranio odlični Lekić da bi na loptu naleteo Stepanov i poslao je iznad gola. Trener Radničkog Kandić u 28. minutu pravi prvu izmeni i na teren umesto Danila Cvejića ubacuje Zorana Šemića.

Igrači Radničkog prvi put su zapretili u 34. minutu kada je Bačvanski probio po desnoj strani i po zemlji poslao loptu za Runjevca koji šalje loptu uz samu stativu golmana gostiju Galina. Pred sam kraj prvog poluvremena, nakon slobodnog udarca koji je izveo Čigoja, lopta stiže do Bjelice u šesnaestercu  koji je ostavlja Grbiću, a on je šalje pored gola.

U drugom poluvremenu vodila se prava bitka na terenu sa mnogo duela na obe strane, a prva prilika viđena je u 63. minutu  kada je Krstinić probio po desnoj starni i iskosa uputio snažan šut, ali je odličnom reakcijom mladog golmana Galina sprečen siguran pogodak. U 68. minutu napadač Naftagasa Savanović gazi štopera Janjatovića i dobija crveni karton.

 

Probali si igrači Radničkog da iskoriste prednost i tek u 90. minutu, nakon centaršuta  Bačvanskog, lopta stiže do Jovanovića koji šutira iz peterca, ali Galin odlično interveniše i sprečava pobedu domaćih. Ubrzo nakon toga glavni sudija Dragan Arsić svira kraj za konačnih 0:0.

“ Zadovoljni smo bodom, ali ne i našom igrom. Mlada smo ekipa ima oscilacija u igri, po mom mišljenu treba još mnogo truda i rada da bi sve ove ljude koji su danas došli opet privukli na naš stadion, a ne samo kada se igraju ovakve utakmice.  Idemo dalje imamo 3 teška gostovanja i nadam se ako popravimo nedostatke možemo da očekujemo dobre rezultate“- istakao je Predrag Kandić trener Radničkog.

“ Prvo poluvreme smo bili za nijansu opasniji od domaćina, ali utakmica se igra 90 minuta , tako da greške na kraju dođu na naplatu. Ostali smo sa igračem manje u poslednjih 20 minuta, ali rezultat je očekivan za lokalni derbi. Čestitam domaćinima na fer i korektnom prijemu i takođe čestitam mojim igračima na borbi i zalaganju.“- rekao je Vladimir Grbušić trener Naftagasa.

U sledećem kolu, 10. septembra, fudbaleri Radničkog gostuju ekipi Tektilca iz Odžaka.

FK Radnički Zrenjanin: Lekić, Marković, Runjevac, Janjatović, Mastilo, Stevanović, Markoski, Bačvanski, Rosić, Turkulj i Cvejić. Zamenici igrača: Nosalj, Krstinić, Jovanović, Krasić, Radojičić, Jelić i Šemić.

FK NAFTAGAS ELEMIR: Galin, Grbić, Kozlovački, Stepanov, Vukoje, Čigoja, Savanović, Samardžić, Bjelica, Panić i Tadić. Zamenici igrača: Matković, Ćušić, Milivojev, Vidić, Petrović, Žeravica i Pavlov.


Najverniji navijač kluba Nenad Frenc na poluvremenu utakmice od napadača Nebojše Jovanovića dobio je na poklon dres iz nove kolekcije.