-Neminovno povećanje – novousvojene cene u Zrenjaninu i dalje daleko od cena u drugim gradovima, a izmene istih tek predstoje. 

Kako se grejna sezona približava JKP „Gradska toplana“ spremno dočekuje istu, završavajući rekonstrukciju u naselju Ruže Šulman. Ovom rekonstrukcijom 70% gradske vrelovodne mreže biće sačinjeno od predizolovanih cevi, koje će sistem daljinskog grejanja učiniti stabilnim i sigurnim. Investiranje u vrelovodnu mrežu pokazalo se kao značajan korak u uštedama i smanjenju gubitaka, što celokupan sistem čini efikasnijim i stabilnijim. To će posebno biti važno u predstojećoj grejnoj sezoni, u kojoj nas kao celokupno društvo očekuje štednja i racionalnije korišćenje energije. Ovogodišnje investicije koje se tiču radova na  vrelovodu, iznose preko 22 miliona dinara i dolaze isključivo iz sopstvenih sredstava preduzeća. Uštede i ukidanje svih nepotrebnih troškova, kao i smanjenje broja zaposlenih u odnosu na prethodne godine, rezultiralo je obezbeđivanjem investicionih sredstava.

Sigurnost u obavljanju komunalne delatnosti obezbediće i povećanje cena, koje su usvojene na gradskom Veću dana 14.09.2022. godine. Nakon osam godina, kao i sniženja cena u dva navrata (2015. i 2020. godine – 2015. fiksni je smanjen za 6%, a varijabilni za 12%, dok je 2020. varijabilni deo snižen za 5%) toplana će konačno moći da uz domaćinsko i savesno poslovanje, adekvatno odgovori zahtevima tržišta, kao i na svoje obaveze prema JP EPS i JP „Srbijagas“. Cenama koje smo imali do sada bila je ugrožena sama komunalna usluga, koja je od vitalnog značaja za 8000 domaćinstava. Novi iznos varijabilnog dela je 6,85 RSD/kWh (stara cena 5,16) dok je novi iznos fiksnog dela 38,60 RSD/m2 mesečno (stara cena 29,76), a za kilovat instalisane snage fiksni deo mesečno iznosi 275,70 RSD (stara cena iznosila je 212,57).

Mora se napomenuti da i sa ovim povećanjem cene zrenjaninskog grejanja ne mogu parirati trenutnim cenama grejanja po drugim gradovima Srbije. Povećanja cena su najavljena i očekuju se i po drugim gradovima Srbije, što je u velikoj meri izazvano skokom cena energenata na tržištu ( od 2018. godine cena struje je skočila za 115%, dok je od januara 2021. godine cena prirodnog gasa otišla 75%).

Iz tih razloga „Gradska toplana“ odlučila je da izađe u susret svojim kupcima, te će se u grejnoj sezoni koja je pred nama, redovnim platišama omogućiti popust na varijabilni deo računa. To znači da će samo oni korisnici, koji u datumu valute isplate celokupni dug prema toplani, imati 3% popusta na varijabilni deo troška za naredni mesec. Takođe, za one sugrađane, koji ne budu mogli da svojim budžetima odgovore na ovu stimulaciju, postojaće mogućnost da decembarski, januarski i februarski varijabilni deo računa budu podeljeni na 50% – to znači da će se 50% varijabilnog troška za navedene mesece plaćati u  datumu dospeća, a druga polovina u letnjem periodu- navodi se u saopštenju JKP Gradska toplana Zrenjanin.