Likovna kolonija sa radionicom oslikavanja svile održana je danas u bašti Kluba za stara i odrasla lica u Zrenjaninu na kojoj je učestvovalo više od 20 umetnika iz našeg grada,  Subotice, Pančeva i Novog Sada.

 

„Danas je održana prva likovna kolonija sa radionicom oslikavanja svile koja je inovacija u socijalnoj zaštiti sa ciljem okupljanja članova kluba. Klub je osnovan 1983. godine,  a likovna sekcija traje 25 godina i članovi kluba su kontinuirano otvoreni za inovacije, a mi smo tu da im pružimo podršku. Radovi koje stvaraju su prikaz duše na tananoj svili“, rekla je direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin Tanja Živanov.

„Poželela sam da se obučim da slikam na vili, tehnika je vrlo zahtevna, jer svila ima svoj karakter i kada počnete da slikate ne možete uvek da kontrolište boje i korekcije se moraju odmah raditi. Prvo mi je bilo zadovoljstvo da slikam na svili, a danas mi je to terapija“, rekla je višegodinja članica Kluba za stara i odrasla lica u Zrenjaninu Ružica Knežev.

Učesnica likovne kolonije Jakovetić Manda iz Subotice izrazila je veliko zadovoljstvo što je imala priliku da stvara na današnjoj radionici.