Pre nekoliko dana počeli su građevinski radovi na postavljanju infrastrukture i instalacija za svetlosnu signalizaciju – semafore na raskrsnici ulica Obale Sonje Marinković i Obilićeve u Zrenjaninu, s ciljem da se otklone zagušenja u saobraćaju na toj lokaciji, koja su naročito izražena u tzv. “špicevima”. Radovi se finansiraju isključivo sredstvima AP Vojvodine, na osnovu dva podneta projekta Grada Zrenjanina, a u ukupnom iznosu od 6,5 miliona dinara.

Prvi projekat obuhvatao je izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova, na osnovu kog je struka odabrala varijantu izgradnje svetlosne signalizacije – semafora, kao najpovoljniju i tehnički izvodljivu na predmetnoj lokaciji.

Drugim projektom, Gradu Zrenjaninu odobrena su sredstva za realizaciju radova na osnovu prihvaćenog projekta izgradnje svetlosne signalizacije, a po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2022. godini.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća “Selma” Subotica i “Invest-Inženjering” Novi Sad, a predviđeni rok za završetak je do kraja godine, u skladu s vremenskim uslovima.

Apeluje se na vozače i sve učesnike u saobraćaju da u zoni raskrsnice obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju koja upućuje na radove i povećaju opreznost, posebno iz razloga što se radovi izvode i u neposrednoj blizini dva postojeća pešačka prelaza.

Podsećamo, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je, ovim povodom, da grad rešava problem saobraćaja na ovoj raskrsnici, kao jedan od infrastrukturnih projekata u tekućoj godini.
“Zbog sve veće frekvencije saobraćaja, kao i izgradnje novih stambenih objekata u Obilićevoj i Petefijevoj ulici, pristupili smo rešavanju ove raskrsnice, a pri tome i uštedeli budžetska sredstva Grada Zrenjanina”, kazao je gradonačelnik.