Todorović centar, za psihoterapiju i razvojnu defektološku podršku, pruža na jednom mestu usluge koje se odnse na sve starosne dobi na pojedinca, parove, decu, porodicu. Osim dosadašnjeg individualnog rada, grupni rad je ono što je privuklo pažnju kao novina u Todorović centru.

Jedna u nizu od tema koje se obrađuju je i stres, koja je svima nama bliska i nezaobilazna tema, više o tome nam je rekla Tanja Todorović psihoterapeut i osnivač Todorović centra. Koja će zajedno sa koleginicom Biljom Milanović telesnim terapeutom i praktičarem TRE održati radionicu.

Šta je to stres i kako zaista utiče na nas?

Stres je postala svakodnevna uobičajena reč, koja se olako shvata i uzima zdravo za gotovo. Međutim zaboravljamo na njegovu moć koju ima nad našim zdravljem, našim emocijama, našom produktivnošću.

„Nemoj se nervirati, sve ti je to od stresa“, često upotrebljavana rečenica, ali ne i dovoljna za njegovo prevazilaženje. Činjenica je da danas svet i život veoma brzo funkcionišu, da nikada nismo bili u bližem odnosu sa stresom. Zaboravljamo na sebe, na naše potrebe, želje. Takoreći ne varimo emocije i retko kada vršimo evaluaciju proživljenih stvari, osećanja, koja su nam se javljala tog dana. Da li se odnos prema stresu može promeniti, sagledati iz nekog drugog ugla, napraviti pristojnu distancu u odnosu na njega?

STRESOR JE ODRĐENI DOGAĐAJ, SITUACIJA I STRES JE NAŠA PERCEPCIJA ISTOG. ZATO SU NAM POTREBNE VEŠTINE PREVAZILAŽENJA STRESA.

„Ono što ovu našu radionicu razlikuje je spoj dve vrste psihoterapije, psihodinamske odnosno traženja uzroka našeg stresa kao i  njegovo oslobađanje kroz telesnu psihoterapiju. Drago mi je da  i Zrenjaninci imaju priliku da tehnikama TRE (Tension and trauma releasing exercises) aktiviraju urođeni mehanizam za otpuštanje trauma/stresa“, istakla je Tanja Todorović.

U okviru naše radionice kroz razvoj antistres veština učimo :

         -Kako nastaju intenzivne emocije?

Kako ostati trezven  u napetim situacijam

― Tehnike za neutralizovanje intenzivnih osećanja

― Razumevanje unutrašnje šeme događaja koji okidaju napetu situaciju

― Na koji način su okidači stresa povezani sa mišljenjem i osećanjima

― Učenje kontrole ponašanja i svesnosti o mogućim izborima u datoj situaciji

 

Neki od benefita koji se dobijaju ovom radionicom

  • poboljšati kvalitet sna,
  • povećati svoj kapacitet za nošenje sa svakodnevnim stresom,
  • smanjiti mišićne napetosti I bol u leđima,
  • smanjiti intenzitet besa,
  • poboljšati međuljudske odnose

Kome je namenjena radionica ?

Radionica  je namenjena svim ljudima koji osećaju da stres umanjuje njihovu produktivnost, kvalitet komunikacije, kvalitet odnosa i mogućnosti uživanja i opuštanja. Smanjena koncentracija, zaboravljanje stvari, učestala nervoza, nekontrolisane reakcije, izlivi besa, učestalo pušenje ili konzumiranje nekih alkoholnih pića, tableta za smirenje, konfliktne situacijer sa drugima…

Takođe i ljudima koji žele nešto više da nauče o stresu i tehnikama prevazilaženja iako nemaju neke od gore navedenih simptoma.

Naredna radionica se održava 15.10.2022. Sve informacije možete dobiti u Todorović centru, na broj telefona ili  stranicama.

Više o Todorović centru moćete pronaći na sajtu www.psihoterapijazrenjanin.rs ili Facebook stranici i Instagram stranici

Detaljnije o uslugama i cenama koje nudi „Todorović centar“ pogledajte OVDE.

RADNO VREME

Ponedeljak- petak od 8 do 21 časova

Subota 8-17 časova

Nedelja 9-12 časova

ADRESA

Žitni trg 12/2

23000 Zrenjanin

BROJ TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE:

062/1631448

E MAIL

todorovic.centar@gmail.com