Zrenjanin- U toku je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica. Akcijom je omogućeno da se građani oslobode kabastog otpada na najlakši način, tako što će svoj otpad odlagati u kontejnere koji će biti locirani (po dva dana) u svakoj mesnoj zajednici, a koje će JKP „Čistoća i zelenilo“ prazniti svakodnevno, po više puta u toku dana.

POČELO JESENJE IZNOŠENJE KABASTOG OTPADA: Pogledajte kompletan raspored

 

„Nedavno je završena akcija iznošenja kabastog otpada iz seoskih mesnih zajedndica, a stanovnici istih su se veoma dobro organizovali, bili na vreme upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri i kada je koja mesna zajednica na programu, te je akcija sprovedena u savšenom redu bez bilo kakvih problema. Međutim, iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, čini nam se da jedan deo nesavesnih građana akciju ne koristi na adekvatan i pravilan način. Juče su radnici preduzeća zatekli, a potom i uklonili divlju deponiju, nastalu pored samog kontejnera za odlaganje kabastog otpada, koji je po rasporedu bio postavljen na uglu ul. Augusta Cesarca i Sremske. Na navedenoj lokaciji se nalazila ogromna količina otpada, različite vrste. Apelujemo na građane da kabasti otpad ne odlažu pored kontejnera za odlaganje, već isključivo u njih. Takođe, ukoliko je kontejner trenutno napunjen, molimo građane da sačekaju da ga naši radnici isprazne i potom vrate na isto mesto. Kao što smo i zaključili, nepravilnim odlaganjem otpada dolazi do stvaranja divljih deponija, koje u velikoj meri zagađuju životnu sredinu, narušavanja komunalnu higijenu i izgled našeg grada. Pored toga, neplanirano uklanjanje divljih deponija nam oduzima mnogo vremena, mehanizacije i ljudstva, pa nas remeti u obavljanju naših redovnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Odlaganje kabastog otpada na gradsku deponiju je besplatno za sva fizička lica, ukoliko otpad dovezu svojim sopstvenim prevozom.

„Sve što je potrebno, jeste da se jave portiru na ulazu u deponiju, a on će ih uputiti gde i kakao da otpad odlože. Otpad se može odneti na deponiju svakog  dana, u periodu od 7-19 časova. Za dodatna pitanja, građani mogu pozvati kontakt telefon 064/811-68-64“, ističu iz preduzeća.