Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgde 1 sa poginulim licima, 2 sa povređenim i 1 sa materijalnom štetom.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 osobe su smrtno nastradale i 4 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje se na oko 640.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-4, (u dve od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdat je 171 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, od toga 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 7 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 14 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržana su 3 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 9 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 6 vozila zbog tehničke neispravnosti.