Radovi na rehabilitaciji 8,7 kilometara trase državnog puta I-B reda kroz grad Zrenjanin, od Žitnog trga do ukrštanja s putem za Lukićevo/Orlovat, ulaze u završnu fazu. Za saobraćaj je otvorena deonica od kružne raskrsnice kod glavne autobuske stanice do raskrsnice prema pogonu “Šinvoza”, preko nadvožnjaka, gde su radovi obavljeni na dužini od 1,3 kilometra, a trenutno se izvode na još tri lokacije. Osim kompletne rehabilitacije kolovoza, postavljanja zaštitnih bankina i proširenja na pojedinim mestima, postavlja se nova rasveta od nadvožnjaka, sve do Novog groblja, kao i na dve raskrsnice čija je rekonstrukcija u toku.

Investiciona vrednost radova iznosi 614 miliona dinara, trenutno se izvode faze radova 4,5,9,10 i 15, nakon kojih preostaje da se uradi još jedna kraća deonica u zoni Ečke, čime će ovaj obiman posao u potpunosti biti završen.

Investitor, JP “Putevi Srbije”, saopštio je da je, od 3. novembra, na snazi obustava saobraćaja u zoni Novog groblja, odnosno od raskrsnice prema “Šinvozu” do ulaza u Novo groblje. Tokom izvođenja radova saobraćaj se preusmerava na obilazak Pančevačkom i Šećeranskom ulicom. Prilaz groblju moguć je iz pravca grada, a povratak kroz Pančevačku ulicu. Planirano trajanje izvođenja radova na ovoj deonici, dugoj oko 600 metara, je do 30. novembra.

Budite u toku – skinite aplikaciju ZRklik OVDE

Radovi se izvode i u zoni raskrsnice ka budućem centralnom parkingu i upravnoj zgradi “Linglonga”, gde će u kompleks ulaziti i zaposleni. S obzirom da je to i ulaz ka distributivnom centru kompanije “Gomeks”, bilo je neophodno izvršiti rekonstrukciju i adaptaciju raskrsnice. Ona će biti proširena, osvetljena, a u neposrednoj blizini predviđena su i autobuska stajališta. U ovoj zoni radova, u dužini od 400 metara, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz mobilnu semaforsku signalizaciju. Na ovoj deonici u toku je asfaltiranje.

Konačno, do 22. novembra predviđeno je izvođenje radova na deonici dužine 250 metara, u zoni ukrštanja državnog puta I-B reda i II-A reda (prema Lukićevu i Orlovatu), što je i završni deo trase od Žitnog trga u Zrenjaninu koja će u potpunosti biti obnovljena. Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz regulaciju mobilnim semaforima. I ova raskrsnica će, nakon rekonstrukcije, biti osvetljena.

Pozivaju se vozači i učesnici u saobraćaju na povećanu opreznost i strpljenje zbog mogućih zastoja na deonicama na kojima se izvode radovi, kao i da u zoni radova poštuju postavljenu signalizaciju i opremu.