Treća Dečija pijaca u ovoj godini, a šesta od nastanka manifestacije, biće održana u petak, 30. decembra od 18 časova na Trgu slobode u sklopu programa koji organizuju Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

Događaj organizuje udruženje žena “Ženski biznis klub”, uz podršku Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina. 

“Želja organizatora jeste da deca predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola, kroz samostalan rad, savladaju nove veštine, razvijaju svoje hobije i prevaziđu prepreke u socijalizaciji koja predstavlja sve veći problem kod dece ove starosne dobi. Mali prodavci na “Dečijoj pijaci” prodaju polovne udžbenike, garderobu, igračke i svoje rukotvorine – slike, nakit, kutije, vaze, magnete i slično” „, popručuju iz “Ženskog biznis kluba”.

Učesnici Dečije pijace, prilikom registracije u obavezi su da doniraju minimalno jedan proizvod za zajedničku tezgu, sa koje sav prihod odlazi u humanitarne svrhe.

Prodajni prostor je besplatan za sve mališane.

PRIJAVE ZA DEČJU NOVOGODIŠNJU PIJACU

Prijave su obavezne i omogućene putem linka OVDE

“Posetioci, od najstarijih do najmlađih, saglasni su da je “Dečija pijaca” jedan od najlepših kadrova iz Zrenjanina. Dečiji osmesi, dobro raspoloženje, šarene tezge i muzika, razlozi su zbog kojih težimo da ovakve događaje organizujemo nekoliko puta godišnje”, dodaju organizatorke.

Sve informacije o održavanju pijaca možete dobiti na fejsbuk stranicama Unija poslodavaca Srednjeg Banata i Dečija pijaca Zrenjanin.

Osim Dečije pijace, u sklopu novogodišnjeg programa na Trgu slobode, posetioce očekuje veliki broj sadržaja za sve uzraste. Kompletan program biće objavljen u narednom periodu.

Zašto posetiti Dečiju pijacu?

Dečija pijaca je, prvenstveno, prilika da mališani razvijaju nove veštine, radne navike i vrednosti. Pozitivne efekte ovog događaja ne osećaju samo učesnici, već posetioci manifestacije. Nabrojaćemo samo nekoliko razloga zbog kojih Vas očekujemo porodično na novogodišnjoj Dečijoj pijaci:

– Ponuda je raznovrsna, a cene simbolične – Na tezgicama se, pored igračaka i dečijih rukotvorina, mogu pronaći polovni udžbenici, knjige, nova i polovna odeća i obuća, školski pribor, sportska oprema… Sve ovo možete kupiti na Dečijoj pijaci po nekoliko puta manjoj ceni nego u prodavnicama.

– Mališani prevazilaze prepreke u socijalizaciji– pored toga što će Vaša deca provesti nekoliko sati dalje od ekrana, na Dečijoj pijaci upoznaće mališane iz drugih škola i naselja.

– Razvijamo preduzetnički duh uz ekološku svest – ekološki karakter Dečije pijace ogleda se u ponovnom korišnjenju stvari koje prodavcima više ne služe ili ne odgovaraju, a koje su i dalje u upotrebnom stanju.