Zrenjanin- Tradicionalna novogodišnja svečana dodela Nagrada grada Zrenjanina  za 2022. godinu održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće. 

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli pet pojedinačnih priznanja, u okviru “Nagrade grada Zrenjanina“.

 

Prestižnu nagradu uručili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura lauratima i  građanima našeg grada uputio je čestitke povodom predstojećih praznika.

„Danas smo se prevashodno okupili da čestitamo dobitnicima i zahvalimo na doprinosu  promocije našeg grada, ali i da svim građanima Zrenjanina, poželimo, pre svega, dobro zdravlje, svaku ličnu i porodičnu sreću“, rekao je Salapura.

“Nagradu grada Zrenjanina” za 2022. godinu dobili su:

Tatjana Todorović, direktorka privrednog društva “Agro-dukat” d.o.o. Zrenjanin, za doprinos u oblasti privrede i afirmaciju ženskog preduzetništva.

Bela Mavrak, operski pevač, platinasti tenor čuvenog “Johan Štraus Orkestra” Andre Rijua, za doprinos i afirmaciju grada Zrenjanina u oblasti kulture i umetnosti.

Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” i kulturni poslenik – čelnik Udruženja članova i prijatelja Matice srpske, Kulturno-prosvjetnog društva “Prosvjeta” za Vojvodinu, Fonda “Todor Manojlović” i Udruženja članova i prijatelja Srba iz Hercegovine, za doprinos duhovno-kulturnom životu grada Zrenjanina i ukupno društveno angažovanje;

Mate Nemeš, član Rvačkog kluba “Proleter” i državne reprezentacije Srbije, svetski šampion u rvanju, za sportsku afirmaciju grada Zrenjanina.

Dobitnicima “Nagrade grada Zrenjanina”  u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Praznika grada, nagrada, javnih priznanja i zvanja počasnog građanina grada Zrenjanina, pored priznanja u vidu Povelje, dodeljena je i novčana nagrada.