Zrenjanin-Davdeset prvi po redu Svetosavski bal održan je sinoć u Baroknoj sali Gradske kuće uz služenje liturgije, osveštavanjem slavskog kolača kao i prigodnim kulturno umetničkim programom u znaku  sećanja na lik i delo najvećeg  srpskog prosvetitelja Svetog Save.

 

Kum ovogodišnjeg Svetosavskog bala bio je Dragan Ristić, a kumstvo za narednu godinu predao je Todorović  Draganu i njegovoj porodici.

Ovogodišnjem balu prisustvovali su  gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zrenjaninski privrednici, profesori i učenici.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

Dragan Vidaković urućio je ikone Svetog Save direktorima škola sa teritorije Grada Zrenjanina i opštine Žitište.

Tradicionalni Svetosavski bal, dvadeset prvi put za redom, organizovala je organizacija „Svetosavlje”, a sav prihod od donacija zvanica biće usmeren u dobrotvorne svrhe.

„Dvadeset prvi dobrotvorni Svetosavski bal  održava se u čast najvećeg prosvetitelja našeg naroda Svetog Save sa željom da  pokrenemo sve one  koji su nešto više u životu stekli, da izdvoje deo sredstava, za humanitarne i dobrotvorne aktivnosti koje naša organizacija sprovodi, a sve u cilju širenja Svetosavlja naročito među mlađim naraštajem školskog uzrasta“, rekao je Dragan Vidaković.