Sport- Fudbaleri Naftagasa, u okviru priprema pred nastavak prvenstva u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ dočekali su fudbalere Radničkog i u komšijskom derbiju srpskoligaša ostvarili zasluženu pobedu rezultatom 4:0.

Prvi pogodak na meču  postigao je Savanović iz penala, nakon što je Erdeljan igrao rukom u svom šesnaestercu.

Precizan sa bele tačke: Miloš Savanović

Pokušao je Radnički da uzvrati, na dodavanje Stevanovića, Rosić je šutirao visoko preko prečke, a uzvratio je Savanović posle čije akcije, golman Nosalj nije imao problema da ukroti loptu. Pokušali su Bačvanski, pa Čigoja, u 32  minutu i kapiten Grbić, ali nisu bili precizni.


U nastavku prvu priliku imali su Zrenjaninci, posle kornera i dva pokušaja igrača Radničkog, mladi golman Galin je sačuvao mrežu. U 59 minutu Savanović je, posle dugog pasa Bjelice, gađao dalji ugao i promašio, da bi u 73  minutu, domaćin udvostručio prednost. Posle centaršuta iz prekida i povratne lopte, Kozlovački je, udarcem glavom, matirao Nosalja. Dva minuta kasnije, Kozlovački je centrirao sa same korner linije, Savanović je opalio iz prve, golman Nosalj odbio loptu, a Vidić lagano sproveo u mrežu – 3:0.


Imali su gosti priliku u 82 minutu, kad je Bugarin pokušao da obiđe golmana Galina i nije uspeo, a u nastavku akcije udarac Kvrgića, Galin je sjajnom intervencijom prosledio u korner. U finišu meča, Savanović je naciljo prečku, a minut kasnije, pred zvižduk za kraj, izborio se za loptu i postavio konačnih i – zasluženih – 4:0.

 

 

NAFTAGAS: Galin, Bačvanski, Grbić, Bjelica, Samardžić, Vukoje, Vidić, Švonja, Jokić, Čigoja, Savanović. Igrali su još: Panić, Stepanov, Popov, Lukić, Kozlovački, Pavlov, Pandurov, Kendža.


RADNIČKI (Z): Nosalj, Erdeljan, Janjatović, Rosić, Šemić, Stevanović, Jeftić, Kvrgić, Popov, Bugarin, Marković. Igrali su još: Cvijetić, Kovačević, Markoski.

Tekst: B. Cvijetić