Zrenjanin- Više od 75 stabala zasađeno je danas u Karađorđevom parku nabaljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“. Akcija je organizovana u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i prvo stablo zasadili su zajedno gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktorka Filijale Zrenjanin DDOR-a Branislava Šutović.

 

Ovim je obogaćena životna sredina u dva od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Smederevu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Gradonačelnik Simo Salapura naglasio je da teritorija grada Zrenjanina spada u teritorije koje su procentualno najmanje pošumljene i da svaka akcija i svako zasađeno drvo doprinose da Zrenjanin bude zeleniji grad sa boljim kvalitetom života u njemu.

– Želim da se zahvalim Kompaniji DDOR Novi sad, kao i radnicima filijale i direktorki koji su danas ovde dali svoj doprinos u pretposlednjoj fazi ozelenjavanja Karađorđevog parka – rekao je gradonačelnik Salapura i podsetio da je Karađorđev park jedan od najstarijih i najvećih parkova u našem gradu i da s toga zaslužuje da se obnovi i oplemeni dodatnim sadržajima.

– Paralelno sa ovom inicijativom ozelenjavanja našeg parka, podnosimo projekat Ministarstvu za zaštitu životne sredine, od koga smo prošle godine dobili značajna sredstva, i ulazimo u poslednju fazu. Dakle, sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem rade se i projekti za trim stazu, mobilijar, toalet, kao i za ostale sadržaje koji treba da prate suštinu parka naslonjenog na naš stadion i sportske resurse. Mišljenja sam da će ovo biti i jedna velika i lepa sportska oaza u samom centru Zrenjanina – rekao je on.

 

Gradonačelnik je ocenio je da partnerstvo sa društveno – odgovornim kompanijama, kao i Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine i pokrajinski sekretarijati, doprinosi tome da se podiže nivo svesti građana kada su u pitanju zaštita životne sredine i ekologija, a posebno pošumljavanje.

– U tom kontekstu, Grad Zrenjanin će sa stručnjacima iz oblasti ekologije, kao i sa ljudima koji su eminentni kada je u pitanju ta oblast, u toku februara osnovati „Zeleni savet“ sa idejom da svojim iskustvom i radom i svojim predlozima zajednički unapredimo naš grad u ovoj veoma važnoj oblasti koja je visoko u agendi Vlade Republike Srbije, a to je Zelena agenda, zelena politika i obnovljivi izvori energije – rekao je još gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Direktorka Filijale Zrenjanin DDOR osiguranja, Branislava Šutović  izrazila je zadovoljstvo što je već drugi grad u kojem DDOR pomaže da se očuva i unapredi životna sredina baš Zrenjanin.

– Naša kompanija je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica i kompanija. Drago mi je da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Nastavljamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, očuvanja i unapređenja životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled mali doprinos čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Uz veliku zahvalnost na podršci Gradu Zrenjaninu i njegovim čelnicima, verujem da ćemo i u budućnosti nastaviti da činimo naš grad zelenijim i zdravijim za život i rad – kazala je ona.

 

Izvor:zrenjanin.rs