Zrenjanin- Roditeljima prvih 60 beba rođenih na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, danas  u Gradskoj kući uručena su auto sedišta.

Desetu godinu zaredom Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja grada organizuju akciju podele auto-sedišta za bebe.

Sedišta su uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salpura, pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan, pomoćnica Marija Damjanović, kao i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić.

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 250 auto sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata.

 

„Deseta, jubilarna i rekordna godina kada je u pitanju  podela auto sedišta za bebe. Da podsetim, prošle godine smo obezbedili 160 auto sedišta, pretprošle 65, a ove čak 250 za naše bebe sa teritorije grada Zrenjanina. Danas smo upriličili kratak, značajan i lep događaj za prvih 60 rođenih beba sa teritorije našeg grada“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

„Dodela auto sedišta jeste mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali predstavlja i naš doprinos poštovanju zakona o bezbednosti saobraćaja. Savet za bezbednost saobraćaja, iz njihovih sredstava obezbeđuje, između ostalog, i ova sedišta, a u narednom periodu očekujemo i da kroz instalaciju integrisanog sistema bezbednosti i tri radarska sistema za detektovanje prekršaja u saobraćaju, taj budžet bude još veći, uz mogućnost da sledeće godine još veći broj beba dobije sedišta. Vidimo i danas da ova akcija nailazi na dobar odjek među roditeljima, jer, osim bezbednosti njihove dece, znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu, s obzirom da se gotovo sva deca prevoze automobilo“, naglasio je gradonačelnik.