Dečiji festival „Uskršnje jaje“ biće održan u  subotu, 15. aprila sa početkom u 11 časova, na Trgu slobode u organizaciji udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

 

Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona.

 

Prvi put na festivalu biće veliko jaje visine 180cm, oslikano motivima našeg kraja.

Od 11 do 15 časova, deca će imati priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), moći će da učestvuju i u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar…Mališane očekuju brojne nagrade!

Biće postavljen jedan teren za takmičenje dece mlađeg uzrasta i još jedan namenjen takmičenju starije dece. Neke od takmičarskih disciplina su: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji će biti propraćeni i izložbom radova sa likovnog konkursa.

Pored svega navedenog, tu će biti i uskršnje gnezdo, uskršnji lavirint i kuglana, (igrališta za decu napravljena od slame), dečji uskršnji vašar gde će mali prodavci izlagati svoje rukotvorine, kao i uskršnje veliko jaje oslikano banatskim motivima.

U slučaju lošeg vremena, festival će biti održan u hali Medison.