Gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas Fabriku vode i tom prilikom, zajedno sa Validom Madvarom potpredsednikom kompanije “Metito” iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, Branislavom Zecom iz te kompanije i predstavnicima javnih preduzeća, obišao radove na dogradnji postrojenja za pijaću vodu.

Tokom sastanka koji je zatim održan, rečeno je da sada više ne postoji nijedna prepreka za radove na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu i da je ovaj trenutak važan i za realizaciju ugovora koji je potpisan u Vladi Srbije, između Kompanije Metito i Grada Zrenjanina.
– Svi mi koji smo uključeni u realizaciju ovog projekta sa posebnom pažnjom smo pratili dosadašnje poteze investitora. Kompanija Metito je verovala u ono što je najavila i svo ovo vreme su radili i pripremali se za trenutak kada stigne pozitivno rešenje o građevinskoj dozvoli. Elementi koji služe za predtretman sirove vode su konstruisani i izrađeni u Španiji, a gradnja rezervoara za vodu od specijalne plastike je poverena domaćoj kompaniji „Krušik plastika“ iz Osečine – rekao je gradonačelnik Salapura.

Naveo je i da Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ rade svoj deo ugovornih obaveza – menja se vodovodna mreža u više naselja u gradu, a da je cilj da čista voda teče kroz nove cevi i da se smanji gubitak u mreži– rekao je gradonačelnik.

Kako je na građevinskoj tabli postavljenoj na ulazu u fabriku navedeno, radovi su započeti 26. aprila, a rok za završetak je septembar ove godine.