Sport- Proteklog vikenda 22. i 23. aprila , takmičari Mačevalačkog kluba „Omladinac“ učestvovali su na 6. po redu kupu grada Osijeka u Hrvatskoj. Posećenost je bila i više nego očekivana, sa tim da je učestvovalo preko 500 takmičara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bugarske, Ukrajine, Turske, Rumunije, Mađarske, SAD-a, Indije, Velike Britanije, Italije, Estonije, Makedonije, Kine, Slovenije, Slovačke i Srbije. Takmičari su oprobali svoju snagu u disciplini mač za uzrast dece do 11,13,14,17,20 i 23 godine kao i za one najstarije veterane.

Mačevalački klub Omladinac   predstavljalo je  22. takmičara od kojih su najbolji bili sledeći:

1. Magladena Ćika 3. mesto od 47 takmičara u kategoriji U14 i 8. mesto od 46 takmičara u kategoriji U13

2. David Matić 3. mesto i Aleksandar Vasilić 5. mesto od 22. takmičara

3. Isidora Bikić 3. mesto, Isidora Doroški 7. mesto i Maša Kukić 8. mesto od 49 takmičara u kategoriji U20

4. Aleksandar Šipovac 3. mesto od  17 takmičara u kategoriji U23

Mačevalački klub „Omladinac“ je završio kao prvoplasirani klub u Srbiji, kako po broju takmičara koji su učestvovali tako i po broju osvojenih medalja na samom turniru. Četiri bronze od ukupno pet medalja.

„Ovo je još jedno u nizu takmičenja na kom smo ustanovili da je naša spremnost na vrlo visokom nivou. Očekuje nas još nekoliko turnira do kraja same sezone kako domaćih tako i stranih, gde ćemo krajnji rezultat videti na Državnim prvenstvima koja će se održati u maju i junu ove godine“- istakli su iz MK Omladinac.