Na 22. Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je zlatni medalju, sa osvojenih 98,33 boda i poneo laskavu titulu POBEDNIK KATEGORIJE u kategoriji dečijih horova.

Program kojim se hor predstavio na takmičenju činile su pažljivo odabrane kompozicije, različite po stilu, epohi, karakteru, međusobno kontrasne koje su najbolje dočarale odličan horski virtuozitet i sposobnost malih horskih pevača da se prilagode i autentično izvedu različite muzičke žanrove.

Prva kompozicija je bila „Enite ton Kirion“ – Jovan Laskaris, zatim „O kosidbi“ – Josif Marinković, i za kraj uvek efektna komozicija iz crtanog filma The Aristocats – “ Svi bi hteli da su kao mi“- u aranžmanu Dragane Damjan, uz vrhunsko izvođenje Tine Nikolovski na klaviru i Vesne Vučurević na flauti, koje su svojom nadahnutošću i ogromnom muzikalnošću pretvorile ovaj nastup u izuzetan umetnički doživljaj za pamćenje.

Deca su naš grad predstavila na najbolji i najlepši način, izvodeći umetničku muziku na ozbiljnom i zavidnom nivou, i time jos jednom dokazala da muzika predstavlja vanvremensku umetnost i kvalitet, onaj kulturni oslonac koji nadrasta mnoge poteškoće današnjice, a koji treba negovati i njome značajno uticati na vaspitanje dece i mladih – navela je Senka Milisavljević, dirigentkinja Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina.

Na zvanično objavljenim rang listama po svim kategorijama, naš hor ima najviše osvojenih bodova od svih 50 horova koji su se takmičili u dva festivalska dana.