STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE

Trinaest najjačih ljudi na svetu, nakon Finske, u okviru drugog kola Svetske lige šampiona, predstavilo se i pokazalo svoje umeće i snagu u Zrenjaninu, koji je 2021. godine proglašen za Evropski grad sporta.

Takmičenje popularnih „snagatora” održano je u subotu, 20. maja, na platou ispred Kristalne dvorane u Zrenjaninu, a trgovinski lanac GOMEX je bio jedan od pokrovitelja ovog događaja.

Zrenjaninskoj publici predstavili su se Kelvin de Rujter iz Holandije, Ervin Tuts (Estonija), Peter Juhas (Mađarska), Evans Nana (Belgija), Fatih Karaca (Turska), Endrju Blek (Škotska), Gevin Bilton (Engleska), Andrea Invernici (Italija), Džonatan Koton (SAD), Damir Stroil (Bosna i Hercegovina), Jarko Metala (Finska), Hristo Muskov (Bugarska) i jedini takmičar iz Srbije, Nemanja Nemo Tasić.

Oni su već u prvoj disciplini zadivili više od hiljadu okupljenih posetilaca. Vukli su kamion od 15 tona na dužini od 20 metara, zatim nosili po dva kofera od 140 kilograma, takmičili se u disciplini Viking pres, podizanju buradi od 150 kilograma, Herkulesovom hvatu, raspeću dva džipa i nošenju konstrukcije sa devojkama težine 400 kilograma.

Kompanija Gomex će, kao i do sada, nastaviti da podržava sportske manifestacije koje za cilj imaju promociju aktivnog i zdravog načina života.