Pojačano prisustvo policajaca i u zrenjaninskim školama, pomoć roditeljima i učenicima pružaju Centar za socijalni rad, centar Most i vršnjački edukatori Crvenog krsta.

Povodom tragedija koje su prethodnih dana uznemirile javnost u našoj zemlji, a posebno učenike i njihove roditelje, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sazvao je danas sastanak kome su, pored njegovih saradnika, prisustvovali članovi Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina, u kome su predstavnici Predškolske ustanove Zrenjanin, osnovnih i srednjih škola, Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, a prisutni su bili i predstavnici Doma učenika i Studentskog doma, Policijske uprave Zrenjanina, Centra za socijalni rad, centra „Most“ i Crvenog krsta.

Kako je gradonačelnik Salapura naveo, cilj današnjeg razgovora jeste sagledavanje već preduzetih mera, aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu, ali i da se u neposrednom razgovoru omoguće još bolja komunikacija i koordinacija.

Na današnjem sastanku predočeno je da su od danas, po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, pojačane mere obilaska škola i da svaku školu od danas obilaze po dva policijska službenika kako bi na taj način povećali bezbednost dece, a što će svakako uticati i na to da roditelji budu sigurniji.
Policajci će obilaziti škole u vreme početka nastave, za vreme velikog odmora i po završetku nastave. U narednom periodu biće doneto i trajnije rešenje i o tome će javnost biti obaveštena.