Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas mesnu zajednicu Ečka, gde su završeni radovi na asfaltiranju jedne od najdužih ulica u tom selu – Libertatea. Umesto dosadašnje kaldrme, ulica je dobila novu asfaltnu podlogu celom dužinom od 1400 metara, od “Vodotornja” na platou Kaštela, sve do drugog dela sela i raskrsnice sa Zagrebačkom ulicom.

Nakon prošlogodišnje kompletne rekonstrukcije dela magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, u zoni Ečke, ova investicija predstavlja još jedan doprinos unapređenju saobraćajne infrastrukture sela i boljem povezivanju s gradom i industrijskom zonom “Jugoistok”.

Stupanjem na snagu ugovora o javno-privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture između Grada Zrenjanina i nosioca zajedničke ponude, putarskog preduzeća “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad, radovi su počeli kroz redovno održavanje, sanaciju oštećenja i krpljenje udarnih rupa, a nastavljeni su rekonstrukcijom ulica u celoj dužini.

Dinamičkim planom realizacije ugovora predviđeno je asfaltiranje bar po jedne duže ulice u svakom naseljenom mestu, kao i u svim gradskim mesnim zajednicama. Ovim će se, u roku od samo dve do tri sezone, realizovati investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u sadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

– Prvi pozitivni efekti ovakvog ugovora već su primetni na terenu. Uz ovu ulicu, u toku su radovi na još lokacija, asfaltirana je i Ulica Tot Ištvana, ka Peskari, duža od jednog kilometra, počinju radovi u Stajićevu, Ulici Milinka Đorđevića, u niz ulica izvršene su sanacije i sve to ukazuje da smo napore ka uređenju putne infrastrukture usmerili u dobrom pravcu – istakao je gradonačelnik, nakon obilaska ulice Libertatea u Ečki.