Tokom vikenda, u Žitištu je održan PILE FEST, koji je svojom bogatom ponudom sadržaja privukao veliki broj posetilaca.

Organizaciju ove manifestacije podržao je trgovinski lanac GOMEX koji je bio sponzor internacionalnog festivala rakije i turnira u basketu 3 na 3.

 

Program manifestacije ove godine je organizovan na nekoliko lokacija u Žitištu, a proteklih dana se tamo kuvao najbolji pileći paprikaš, pripremala se najbolja kajgana, kao i najukusnija pileća krilca, i uz sve to, degustirala se najbolja rakija.

Kulturno-umetnički program i program namenjen deci, ali i zabavna i sportska dešavanja dodatno su obogatili ponudu PILE FEST-a. Još jednu od atrakcija predstavljalo je takmičenje za najbržu kokošku.

6. Međunarodni festival rakije u Žitištu – Memorijal Aleksandar Tucić – bio je na program u subotu, od 10 do 15h. Tom prilikom, u ponudi je bilo preko 1000 uzoraka ovog popularnog pića, a događaj su uveličali i gosti iz čak 7 zemalja. Festival je imao memorijalni karakter, u čast osnivača udruženja i festivala rakije Žitište – Aleksandra Tucića.


Na turniru u basketu 3 na 3, nastupilo je 12 ekipa, a šampionski pehar zasluženo su podigli igrači „Krune”. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Marko Rajanović.

Trojke je najbolje šutirao Ognjen Utvić, dok je u takmičenju u zakucavanjima (po oceni stručnog žirija, ali i po reakcijama publike) najbolji bio Mihajlo Omaljev.