Foto.arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, od toga 3 sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je zadobila teške telesne povrede a pet osoba lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 472.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-2, neprilagođene brzine kretanja vozila -4 i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdato je 121 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 23 vozača, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 10 vozača zbog ostalih isključenja. Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 2 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 8 vozila zbog tehničke neispravnosti.