Fito: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga 3 sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je zadobila teške telesne povrede i 5 osoba lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 340.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-1, neprilagođene brzine kretanja vozila -1, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1, nepropisne radnje vozilom -1 i nedržanje odstojanja -1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 35 učesnika u saobraćaju i izdato je 136 prekršajnih nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od toga 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog ostalih isključenja. Od ukupno 15 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 8 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač zbog ostalih razloga. Takođe iz saobraćaja je isključeno 4 vozila zbog tehničke neispravnosti