Sport- Na stadionu kraj „Skrobare“ pred oko 100 gledalaca, golom Kovačevića, fudbaleri Radničkog  zasluženo su pobedili goste iz Zemuna i pokazali da mogu da pariraju srpskoligašima iz grupe „Beograd“.

Na početku meča prilike su počele da se ređaju. Gosti su mogli do vođstva u 12 minutu, kad je Đorđević dobro asistirao Svetličiću, a golman Rađenović osetio opasnost, na vreme izašao i odbranio. Uzvratio je Kovačević čiji je šut, nakon driblinga, završio iznad prečke. U dva navrata novajlija Radić je, u kratkom vremenskom intervalu, šutirao u golmana Zemuna.


U 15. minutu domaćin je poveo. Stepančev je odlično centrirao s leve strane, a centarfor Kovačević uklizao i sa ivice peterca ubacio loptu iza leđa golmana Jevrića. I u predhodna tri testa ovaj dvojac je odlično sarađivao. Posle nepuna dva minuta, Popov umalo nije udvostručio prednost. Opalio je iskosa i pogodio mesto gde se spajaju stativa i prečka.


U finišu prvog dela Đorđević je ponovo odlično asistirao Miletiću koji je promašio sa pet metara. U nastavku meča ništa bitno se nije dešavalo na terenu i nije bilo zanimljivo kao u prvih 45 minuta. Finiš je pripao gostima, pritisli su poslednju liniju domaće ekipe, ali su defanzivci zrenjaninaca bili koncentrisani i nisu dozvolili rivalu da izjednači rezultat.

 

FK RADNIČKI: Rađenović, Arsić, Janjatović, Turkulj, Stepančev, Nikolić, Radić, Borisavljević, Stefanović, Popov, M. Kovačević. Igrali su još: Kosović, Maljukan, Jeftić, Šemić, Markoski, Stijović, N. Kovačević, Kozić, Marković, Puškaš.

Treneri:  Zdravko Rauković i Nikola Drinčić

FK ZEMUN: Jevrić, Stojanović, Vukić, Pavlović, Božić, Kiso, Stojanović, Mijailović, Svetličić, Miletić, Đorđević. Igrali su još: Davidović, Šušović, Trajkovski, Đalović, Stojanović, Pantazis, Bacanović, Stanojčić, Momčilović, Subotić, Petar.