Pred kraj ove školske godine, roditelji dece koja idu u vrtiće predškolske ustanove su pozvani na roditeljske sastanke, gde su dovedeni pred svršen čin.

„Roditelji su praktično reketirani, ucenjeni. Rečeno im je da, ako žele da njihova deca imaju mesto u vrtiću i u narednoj školskoj godini, moraju da plaćaju boravak u vrtiću i u toku letnjih meseci, iako njihova deca neće u tom periodu ići u dežurne vrtiće. U suprotnom, smatraće se da su roditelji svoju decu ispisali iz vrtića, a da ne znaju da li će mesta do narednog upisa biti, iako je dece sve manje. Ovo nije bila praksa u prethodnim godinama. Šta je razlog donošenja ovakve odluke, roditeljima nije zvanično saopšteno. Niti su roditelji učestvovali u donošenju ovakve odluke. 

 

Da nekompetentni kadar bez dana radnog staža u pre nego li ih je stranka zaposlila vode žitelje Zrenjanina u kontra smeru, govore i ova čudna dešavanja u zrenjaninskoj predškolskoj ustanovi.

Teško da iko više može da shvati u kakvom imaginarijumu živi stanovništvo Zrenjanina. Imaginarijum koji kreiraju ljudi „bez CV-a“, lokalni naprednjaci. Grad je bez pijaće vode već 20 godina, bez obilaznice koja se gradi 40 godina i bez još mnogo, mnogo toga.

Interesenantno bi bilo pitati direktora predškolske ustanove, kako to da druge lokalne samouprave teže da boravak dece u predškolskim ustanovama bude besplatan, a u Zrenjaninu se roditeljima naplaćuje usluga koju njihova deca nisu ni uživala? Zanimljivo bi bilo čuti od direktora kako će biti utrošen ovako prikupljen novac od roditelja dece i čime su se vodili da donesu ovaknu odluku?“, navodi se u saipštenju SSP ZRENJANIN.