Na inicijativu gradonačelnika Sime Salapure danas je u Gradskoj kući održana hitna sednica Saveta za obrazovanje Grada Zrenjanina, a kako je i bilo predviđeno dnevnim redom, razmatralo se o stanju objekta Tehničke škole, integrisanju kapaciteta škola na teritoriji našeg grada i preporuci za regulisanje upotrebe mobilnih telefona u školama.

Gradonačelnik je između ostalog predložio mere za funkcionisanje nastave Tehničke škole u narednoj školskoj godini i naveo je da se odmah počinje sa pripremom dokumentacije za trajno rešenje.
– Privremeno rešenje bi bilo da se nastava Tehničke škole održava u objektu Srednje škole „Uroš Predić“. Za to nam je potrebna saglasnost Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Problem sa objektom Tehničke škole je godinama unazad poznat, ali od ovog trenutka počinjemo izradu projekta za novu zgradu, koja može biti na mestu stare, istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

Kao lepu vest naveo je da se čeka odobrenje za izgradnju novog vrtića na Bagljašu, odnosno proširenje postojećeg za šta je opredeljeno blizu 70 miliona dinara.

Direktor Tehničke škole Đorđe Klać pojasnio je da je 27. jula doneto rešenje da se deo prostora koji koriste za opštu nastavu i kancelarije zaposlenih zatvara.

– U pitanju je montažna zgrada koja je građena šezdesetih godina i zbog obilnih padavina došlo je do opasnosti obrušavanja plafona na drugom spratu, a samim tim ugrožena je bezbednost svih koji borave u tom objektu – rekao je Klać napominjući da bi renoviranje tog objekta zahtevalo velika sredstva, a imajući u vidu da je građen od azbestnih materijala, najbolja opcija jeste izgradnja novog objekta.

Kako je navedeno, razgovori sa predstavnicima Hemijske škole su u toku i traži se najpovoljniji model nastave, budući da su za održavanje opšte nastave Tehničkoj školi potrebne 23 učionice.
Već danas upućen je i dopis nadležnom Sekretarijatu za obrazovanje.

Gradonačelnik Salapura informisao je članove Saveta za obrazovanje i o tome da će, pored izrade projekta izgradnje novog objekta Tehničke škole, uskoro biti pokrenuta i izrada elaborata za instalaciju inovativnih sistema detekcije vršnjačkog nasilja uz pomoć savremenih uređaja i preventivnog reagovanja.