Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Nova Crnja, gde je obišao projekte koji su se realizovali uz podršku ovog  ministarstva.

 

Ministra Martinovića dočekali su  predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, predsednica Skupštine Anamarija Lekin sa saradnicima.

Tokom posete opštine Nova Crnja, ministar Martinović je obišao  park u naselju Vojvoda Stepe čije je uređene podržano sredstvima ministarstva, kao i skupštinsku salu opštine Nova Crnja gde je kroz projekat ministarstva uveden sistem e-sednice kao i elektronsko glasanje.

Trim staza u naselju Vojvoda Stepa

Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja zahvalio se ministru državne uprave i lokalne samouprave Aleksandaru Martinoviću na poseti.

„Tokom radnog sastanka sa ministrom Martinovićem smo razgovarali o dosadašnjim i nekim budućim projektima i šta bi mogli iz ministarstva da očekujemo od pomoći, kao i šta bi mi to trebali da pripremimo kada dođe vreme za to“, istakao je Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja.

Tokom posete Novoj Crnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović uručio je  poklon u vidu od 22 laptop računara lokalnoj administraciji.

Ministar  Aleksandar Martinović obišao je pogon kompanije Meler u Aleksandrovu i uverio se da je saradnja između lokalne samouprave i privrede odlična

„Predsednik opštine i njegovi saradnici su mi rekli da oni imaju još neke ideje kako da se ostvari još neka investicija pošto imaju veoma dobru radnu zonu, ministarstvo i Vlada Republike Srbije će da im pomognu po svim pitanjima gde to bude bilo potrebno“, istakao je ministar, Aleksandar Martinović.

„U ovom pogonu trenutno je zaposleno 80 radnika, a plan je da se do kraja godine zaposli još 20. Imaju obuku ovde, a izrađuje se vojna oprema  za nemačku firmu i sve se izvozi za njihovo tržište“, rekla je Aleksandra Majkić, rukovodilac.