Sport- Proteklog vikenda je odigrano treće kolo Vojvođanske fudbalske lige grupa „Istok“, na ukupno 8 odigranih utakmica postignuto je 26 golova.

ŽAK je ubedljivo savladao Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva rezultatom 3:0 (golove su postigli Stefan Kockar i Vladimir Radivojac 2).
Vojvodina 1928 je nakon velike borbe slavila u Idvoru sa 1:2. Poveli su domaći golom Mihajla Kovačevića u 4. minutu. Marko Malbaški je posle odličnog solo prodora izjednačio u 7. minutu, a konačan rezultat je postavio Jovan Kozić u 27. minutu.

Pogledajte najzanimljivije momente utakmice između Poleta i Vojvodine iz Perleza OVDE

Pogledajte najlepše golove 3. kola Vojvođanske grupe Istok  OVDE

Sve fotografije sa utakmica VFL Istok možete preuzeti na FOTOKLIK.RS

Budućnost je u Srpskoj Crnji slavila tek na kraju meča, a jedini gol postigao je Žarko Perin u 2. minutu nadoknade utakmice.
Ekipa Rusande je  zabeležila prvu prvenstvenu pobedu, Melenčani su savladali Mladost u Omoljici sa 1:2. Oba gola za Melenčane postigao je Nenad Vinović (44, 45+2), dok je jedini gol za domaći tim postigao Marko Đeri u 68. minutu.
Ekipa Begeja je remizirala u Banatskom Karlovcu. Poveli su domaćini u 14. minutu preko Uroša Mišovića, koji je u 3 kola postigao već 4 gola, a izjednačio je Begej u finišu prvog poluvremena preko Slobodana Grbića.
U ostalim utakmicama kola Radnički iz Kovina i Borac iz Starčeva igrali su nerešeno 3:3, nerešeno su igrali i Jedintvo i Sloboda iz Novih Kozaraca u Vlajkovcu (2:2), dok je Kozara na ubedljiv način savldala BAK iz Bele Crkve sa 4:0.
Na tabeli vode ŽAK sa 9 bodova, a isto toliko ima i Vojvodina 1928. Slede Budućnost (SC) 7, Borac (S) 5, OFK Proleter 5, Begej 5, Kozara 4, Jedinstvo (V) 4, Crvena zvezda (RS) 4, Rusanda 4, Radnički (K) 2, Sloboda (NK) 2, Mladost (O) 1, Polet (I) 1, Jedinstvo (BK) 1, BAK 0.

U subotu 2. septembra (16,30) igraju: Rusanda – Polet (I), BAK – Mladost (O), Jedinstvo (BK) – Kozara, Sloboda (NK) – Budućnost (SC), Begej – Jedinstvo (V), Radnički (K) – OFK Proleter. Nedelja 3. septembar (16,30): Borac (S) – Vojvodina 1928, Crvena zvezda (RS) – ŽAK.