Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, 4 sa povređenimi licima i 1 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 lica su zadobila lake telesne povrede, dok se materijalna šteta procenjuje na oko 84.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila – 3, nepropisne radnje vozilom – 1 i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 51 učesnika u saobraćaju i izdato je 118 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od toga 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Od ukupno 28 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 4 vozača u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml. Takođe iz saobraćaja je isključeno 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice