Narodni muzej Zrenjanin produžava foto-konkurs pod nazivom „Mi u Muzeju“ i poziva svoje posetioce da do kraja septembra 2023. godine pošalјu svoje fotografije snimlјene na stalnoj postavci zrenjaninskog muzeja na kojima su sa porodicom, prijatelјima, dragim osobama ili sami.

Od pristiglih i odabranih fotografija biće napravljen kolaž koji će trajno krasiti deo prostora namenjenog mladima.

 

Inspiracija i povod foto-konkursa je predstojeća izložba u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, koja će biti otvorena u septembru i koja nosi naziv „Intimni prostori Mirjane Nikolić Pećinar”.

Ova izložba će predstaviti životni i stvaralački put pomenute slikarke koja je odrasla i školovala se u našem gradu. Pred kraj života je izrazila želјu da deo njenih slika bude poklonjen Narodnom muzeju Zrenjanin što je njena kćerka Milica i ostvarila. Ustupanjem ostalih porodičnih dela i fotografija, kao i sećanjima na svoju majku, kćerka Mirjane Nikolić Pećinar pomogla je realizaciju predstojeće izložbe. Okruženje porodice i drugih dragih lјudi, uz atmosferu toplog ambijenta – životnog ili radnog prostora, inspiracija je slikarima oduvek, i upravo će publika imati priliku da vidi brojne intimističke predstave na ovoj izložbi.

Verujući da posetioci muzej doživlјavaju kao svoj prostor u kojem se osećaju ugodno, te da boravak u njemu može biti inspirativan i pokrenuti želјu za stalnim vraćanjem, Narodni muzej Zrenjanin poziva svoje posetioce da pošalju fotografije koje su načinili prilikom posete muzeju.

 

Fotografije se šalju na imejl adresu: fotografijeizmuzeja@gmail.com

Uz fotografije je obavezno poslati i elektronski popunjen obrazac saglasnosti koji se može preuzeti na sajtu Muzeja:

https://muzejzrenjanin.org.rs/wp-content/uploads/2023/08/Saglasnost.pdf