Zrenjanin- Ekološki održiv prevoz jedan je od stubova brige o životnoj sredini.

U skladu sa tim, u okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja se održava od 16. do 22. septembra 2023. u kompaniji Mlekoprodukt pokrenuta je akcija „Ekološki održivog prevoza zaposlenih“ tokom koje se promoviše korišćenje alternativnih, ekološki čistih vidova prevoza.

Cilj akcije jeste podsticanje razmišljanja o održivom kretanju.

Zaposleni su ohrabreni da isprobaju alternative vrste prevoza umesto pojedinačnog korišćenja sopstvenog automobila: vožnja bicikla, pešačenje, dolazak više osoba jednim automobilom i svi ostali vidovi prevoza koji doprinose očuvanju planete.

Učešće u akciji je potpuno dobrovoljno, a učesnici samostalno prijavljuju svoje rezultate – tačnije broj ušteđenih kilometara koje bi prešli u sopstvenim automobilima da nisu odlučili da tokom jednog ili više dana u nedelji u kojoj se održava akcija, koriste alternativna i ekološki prihvatljiva rešenja. Akcija se održava i promoviše pod međunarodnim nazivom #MobilityChallenge i sloganom Krećite se ekološki, ostanite zdravi“.

Prošle godine, u okviru izazova #MobilityChallenge, Mlekoprodukt je ostvario izvanredne rezultate. Pređeno je čak 7.769,2 kilometara za sedam dana, što predstavlja približno razdaljinu Zrenjanin – Njujork, vazdušnim putem. Zaposleni u Mlekoproduktu još jednom su ovim putem dali svoj doprinos očuvanju planete.