Sport- Članovi OK „Proleter“ Zrenjanin uveliko treniraju više puta nedeljno. Sa selekcijama rade stručni i posvećeni treneri, koji pre svega vole ovaj sport, uživaju u njemu i imaju neophodno znanje i iskustvo da prenesu na igrače. Za seniorsku i pionirsku selekciju prvenstvo počinje u oktobru mesecu.

„Takmičarske grupe se polako pripremaju za predstojeću sezonu i odigrano je par kontrolnih prijateljskih utakmica. Predpioniri i predpionirke su bili ovogodišnji prvaci Vojvodine, a na prvenstvu Srbije predpioniri su bili treći što smatramo da je isto veliki uspeh. Tokom leta bilo je dosta zanimljivog sadržaja i druženja. Veliki broj dečaka i devojčica po grupama išao je u Osečinu na odbojkaški kamp, u trajanju od po 7 i 10 dana.


Prezadovoljni smo bili uslovima i treninzima na kampu. Imali smo više treninga u toku dana. Dosta smo radili na tehnici, igri, kondiciji, fizičkoj snazi. Hrana je bila odlična, imali smo u slobodno vreme i bazen na korišćenje gde su se momci i devojke opuštali i uživali. Najviše su se radovali večernjem druženju gde smo se zabavljali na razne načine, sticali nova poznanstva, iskustva i postigli veću sinergiju“- istakli su  treneri Tanacković i Jančić.

„U klubu se trudimo da svaki trening bude zanimljiv i inovativan, pa zato često ubacujemo nove vežbe. Biti trener je prelep i veoma odgovoran posao jer mi ne učimo decu samo da igraju odbojku, nego smo za njih mnogo više od običnih trenera. Kroz to se vidi koliko je naš posao odgovoran, jer jedna pogrešna reč može da povredi i razočara decu“. – ističe uvek nasmejani i pozitivni Darko Jančić, koji je i u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije.