Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, od toga 4 sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je zadobila teške telesne povrede a 10 osoba lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 665.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodile zbog: 1 nezgoda se dogodila zbog nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza, 2 nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja, 2 nezgode zbog nepropisne radnje vozilom, 1 nezgoda zbog držanja bez nadzora domaćih životinja, 1 nezgoda zbog neustupanja prvenstva prolaza

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 16 učesnika u saobraćaju i izdato je 135 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 1 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 3 vozača zbog ostalih razloga.. Od ukupno 5 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 3 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.