Danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Tim povodom danas su predstavnici policije, vatrogasci, KK „Akademac“, učenici i zaposleni OŠ „Đura Jakšić“,  udruženja građana sa teritorije Nova Crnja, predsednik opštine Vladimir Brakus sa saradnicima nosili državnu zastavu neverovatne dužine 105 metara od Crkve Svetog Prokopija u ulici Kralja Aleksandra do osnovne škole „Đura Jakšić“ u Srpskoj Crnji.

Pogledajte video prilog kako su stanovnici opštine Nova Crnja povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prošetali sa zastavom dugom neverovatnih 105 metara OVDE

 

„Opština Nova Crnja je na spektakularan način obeležila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Važno je istaći da smo praznik obeležli u Srpskoj Crnji, jer upravo ove godine Srpska Crnja obeležava 650 godina od svog nastanka, a zastava je simbolične dužine 105 metara povodom 105 godina od prisijedinjenja Vojvodine Srbiji. Ponosni smo na to što su u nošenju učestvovale sve institucije, udruženja, učenici osnovne i srednje škole,  članovi svih sportskih klubova, lovci, ribolovci… Danas smo na najbolji način pokazali jedinstvo, pored akcije koja traje već tri godine kada opština građanima deli državne zastave koje oni kače na svojim domovima, zatim fotografišu i objavljuju, zastava duga 105 metara je još jedan način da pokažemo jedinstvo, poštovanje prema našoj zastavi i našoj zemlji. Današnji dan koristimo kao priliku da pošaljemo snažnu podršku našem narodu u celom svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj“, rekao je Dragana Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja.