Nakon pre roka završenih radova u Čontikarskoj ulici danas su počeli radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin na izgradnji priključaka koji vode od novoizgrađene ulične vodovodne mreže do šahtova objekata u ulici Pariske komune, zbog čega će ista biti zatvorena za saobraćaj.

„U okviru aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže na potezu Karađorđev trg, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je u petak 15. septembra završilo radove u Čontikarskoj ulici na izgradnji vodovodnih priključaka koji vode od novoizgrađene vodovodne mreže do šahtova svih objekata korisnika, i petnaest dana pre planiranog roka za završetak radova otvorilo ulicu za saobraćaj.
U ponedeljak 18. septembra započeti su identični radovi na izgradnji priključaka za povezivanje objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu u ulici Pariske komune.
Zbog potrebe izvođenja radova ulica Pariske komune biće zatvorena za saobraćaj do završetka radova, a kretanje motornih vozila, u skladu sa radovima na terenu, biće omogućeno samo stanovnicima pomenute ulice.
Radovi na izgradnji priključka obuhvataju kopanje rova koji vodi od novoizgrađenog uličnog voda do šahta objekta korisnika, postavljanje nove vodovodne cevi priključka i spajanje iste na ulični vod i na unutrašnju mrežu korisnika u vodovodnom šahtu.
Zbog gore navedenog pozivamo korisnike da omoguće ulazak u dvorišta radnicima JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i pristup vodovodnim šahtovima, kao i da očiste šahtove od svega što bi otežalo ili onemogućilo povezivanje novog vodovodnog priključka na mrežu korisnika.
Zbog potrebe izvođenja radova postoji mogućnost da dođe do povremenih kraćih prekida vodosnabdevanja u ulici Pariske komune.
Nakon završetka radova uslediće vraćanje putnih, kolskih i ostalih površina u prvobitno stanje, ali tek nakon što se izvrši provera rada novopostavljene mreže i kada stručne službe procene da vraćanje površina u prvobitno stanje neće ugroziti bezbednost postavljenih cevi.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje stanovnicima ulice Pariske komune na saradnji, strpljenju i razumevanju dok traju navedeni radovi na izgradnji vodovodnih priključaka“, mr Siniša Gajin, dipl.inž.men. tukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.