Sport-  Na stadionu kraj „Skrobare“ pred oko 700 gledalaca danas je odigran  komšijski derbi u kojem je ekipa Naftagasa iz  Elemira zasluženo slavila protiv Radničkog rezultatom 0:2. Utakmica je imala humanitarni karakter i 50% prihoda od ulaznica biće uplaćeno  za dobro poznatu humanitarnu akciju „Sportom za bolje sutra“.

Prvo su gosti zapretili preko Bačvanskog u 6. minutu, ali je njegov šut desno iskosa odbranio golman Radničkog Nosalj. Ubrzo zatim je i Stepanov imao priliku, ali je za malo bio neprecizan.

Gosti su preuzeli inicijativu i konstantno pritiskali odbranu crveno-crnih, da bi se trud isplatio u 30. minutu kada je Savanović odlično centrirao za Stepanova koji je glavom pogodio rašlje  Nosalja za 0:1. Elemirci su prednost udvostručili pred sam istek prvog poluvremena kada je Savanović opet probio po desnoj strani i u petercu  uposlio Markoskog koji je pogodio za 0:2.

U drugom poluvremenu nastavili su gosti sa dobrom igrom i već u 47. minutu, nakon šuta raspoloženog Savanovića, lopta je okrznula prečku Radničkog. Grbić je takođe dva minuta kasnije imao priliku, ali je njegov šut sa 8 metara uspešno blokirao Kosović koji je ušao u drugom poluvremenu. U 65. minutu, nakon odlično odigranog duplog pasa sa Stepanovim, Čigoja je snažno šutirao sa 20 metara, ali bio je Nosalj siguran na golu. Poslednja prilika viđena je u zaustavnom vremenu kada je Bačvanski, nakon asistencije Čigoje, sa preko 20 metara šutirao po zemlji, ali je lopta završila tik pored gola crveno-crnih. Na poslednjem zvižduku sudije Zorića  gosti su zasluženo slavili i ceo plen odneli sa „Skrobare“.

Sve fotografije sa utakmice Radnički- Naftagas možete preuzeti na www.fotoklik.rs

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog igraju u gostima protiv Slovena iz Rume, dok Elemirci kod kuće dočekuju ekipu 1. Maj iz Rume.

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom Srbijasport

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Nosalj, Nikolić, Vrbljanac, Stevanović, Popov, Kovačević, Arsić, Maljukan, Mirić, Borisavljević i Stepančev. Zamenici igrača: Ranđenković, Jonjev, Radić, Pecarski, Gardinovački,  Kosović i Radić.

 

FK NAFTAGAS ELEMIR: Galin, Grbić, Bjelica, Stepanov, Bačvanski, Savanović, Samardžić, Bajić, Markoski, Čigoja i Švonja. Zamenici igrača: Matković, Jelačić, Renić, Milivojev, Vidić, Panić i Lilić.