Nakon letnjeg prikazivanja filmova u Gradskoj bašti, na otvorenom, u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u oktobru nastavljamo sa projekcijama najnovijih igranih hitova domaće i strane produkcije i dečjih animiranih filmova u okviru matinea. Dečji filmovi će se prikazivati nedeljom u 11 časova a istog dana u večernjem terminu od 20 časova na programu su igrana ostvarenja. U nedelju, 8. oktobra na matineu prikazuje se animirana avantura «Ričard roda» a od 20 časova domaći igrani film «3211».

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije, za dečji film po ceni od 250 a za igrani po ceni od 300 dinara.

 

8. oktobar /11 č. /“Ričard roda“/sinhronizovan na srpski jezik

Žanr: dečji animirani

Režija: Benjamin Quabeck, Mette Tange

– „Ričard, neustrašivi vrabac kog je usvojila porodica roda, zimu provodi uživajući na Velikom jezeru na severu Afrike. Kada shvati da on neće biti taj koji će predvoditi svoje jato nazad na sever, odlučuje da pobegne i da leti sam. Na svom putu, upoznaće Samiju i njeno jato vrabaca, koje u zatočeništvu drže zli marabui, kojima upravlja pohlepni paun Zamano. Jedina šansa da se vrapci oslobode jeste da reše zagonetku i pronađu Veliki dragulj, a to zahteva timski rad, poverenje i pre svega spretnost.“

Trejler: https://youtu.be/G8M9Bx2FbaQ?si=WvtcOmny9SowOQe6

 

Domaći igrani film «3211».

8. oktobar/20 č. / „3211″

Žanr: Biografija

Režija: Andrijana Stojković, Danilo Bećković

Igraju: Goran Sultanović, Milan Čučilović, Radomir Rale Milenković, Slaviša Čurović, Stefan Đurić Rasta

Film „3211“ je istinita priča o Stefanu Đuriću, uspešnom muzičaru koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gde od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pesme. Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najpre se izdvaja po tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje sa vlastitim radom, svojim pesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušalaca. Film „3211“ prikazuje jedno transformativno iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i jednom izoštrenom slikom sveta.