Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 5 sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama dve osobe su zadobile teške telesne povrede i 13 lake telesne povrede. Materijalna šteta procenjuje se na oko 1.160.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza-1, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i neprilagođene brzine-1, neprilagođene brzine kretanja vozila-3 i nepropisnog preticanja-1

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdato je 115 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, od toga 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 6 vozač zbog ostalih razloga. Od ukupno 7 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržan je 1 vozač u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač zbog ostalih razloga. Takođe iz saobraćaja je isključeno 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.