Sedma sednica Parlamenta privrednika PKS Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga  održana je danas, 28. novembra 2023. godine, u zrenjaninskom hotelu  „Vojvodina“ u prisustvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca i brojnih članova Regionalne privredne komore Zrenjanin.

„Ovo je  drugi parlament privrednika  Reginalne privredne komore  koji smo imali ove godine.  U okviru današmje sednice imali smo radni i svečani deo na kojem smo uručili plakete firmama koje  se bave poslovanjem sa preko 20, 30  u Srbiji što je svakako veliki uspeh. Cilj parlamenta je da okupimo što veći  broj privrednika da čujemo šta imaju da kažu,  da ih spojimo sa lokalnom samoupravom,  da čujemo šta Udruženja koja se bave privredom u ovom gradu  imaju da predoče i prikažemo jednu dobru sliku o našem gradu, kao gradu gde vredi ulagati, kao gradu gde vredi živeti i da  pred njim stoji dobra budućnost, ali  moramo zajedno na njoj da radimo“, rekao je Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.

Regionalna privredna komora Zrenjanin tradicionalno svake godine dodeljuje nagrade za  najbolje poslovne i preduzetničke rezultate koji su od  značaja za unapređenje rada poslovanja i razvojnih ciljeva regiona. Tako su i danas uručene nagrade za ostvarene rezultate u 2023. godini, kao i jubilarne nagrade.

Za poseban doprinos razvoju privrede regiona  za sektor industrije nagradu je dobilo je Privredno društvo „Petkus inženjering“.

Za poseban doprinos razvoju sektor poljoprivrede nagradu je dobila Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin.

Za sektor usluga nagradu je dobila kompanija  „EKO METAL KOMERC“ iz Zrenjanina.

Nagrade za regionalnog poslovnog lidera dobili su Milenko Pištinjak, direktor „Astra shipyard doo Zrenjanin“ i Duško Kvaščev direktor „DK TRADE“.

Jubilarne nagrade članovima Privredne komore za 20 i svakih narednih deset godina poslovanja dobili su:

Srebrnu plaketu za 20 godina poslovanja  dobila je firma „Graničar“ iz Konaka, „Dunav – plast doo Zrenjanin“, „EURO START Zrenjanin“, „Minos travel Zrenjanin“, „Kolpa doo Zrenjanin“, „Kozara doo Čestereg“.

Srebrne plakete za 30  godina poslovanja prilala je auerodromu „Ečka“, „AGRO DUKAT“ iz Zrenjanina, „BEL EXPORT-IMPORT Zrenjanin“, „Valor Zrenjanin“, „Polet“ iz Novog Bečeja, „Rvač“ iz Zrenjanina.

Zrenjaninska firma „AGRO DUKAT“ dobila je nagradu za 30 godina poslovanja. Osnovana je novembra 1992. godine pod imenom „DUKAT“, a pod nazivom „AGRO DUKAT“ registrovana je od 2000 godine. Danas firma zapošljava 50 radnika, od kojih je 10 poljoprivrednih inženjera. Ima tri segmenta poslovanja – veleprodaju i maloprodaju i skladištenje.

Mnogo sam ponosna što smo opstali na tržištu 30 godina, a znamo svi, barem mi malo stariji, šta se sve dešavalo za 30 godina, to je zaista dugačak period“, rekla je direktorka i vlasnica Tatjana Todorović i istakla da na ovakvim skupovima, u poslovnim kontaktima sa kolegama, pruža prilika da se razmene iskustva i nauči nešto novo.

Rade Rakočević održao je predavanje na temu upravljanje ličnom imovinom i investiranje na berzama.