Zrenjanin- Portal ZRklik i Kulturni centar Zrenjanina poklanjaju  2 karte za po jedan od dva filma koji će biti prikazani u bioskopu Kulturnog centra.

Da biste učestvovali potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Facebook stranicu portala ZRklik, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na vaš Facebook profil pod opcijom javno (public)  i u komentaru napišite koji film želite da gledate.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 26. novembra u 11 časova u okviru matinea prikazuje se dečji animirani film «Želja» a u večernjem terminu od 20 časova dokumentarni film «Na brodu Adaman».

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra za dečji film po ceni od 250 a za film u večernjem terminu po ceni od 300 dinara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova kao i pre početka projekcije.

Nedelja, 26. 11. /11 č. / dečji animirani film « Želja»

 

«Smeštena u magičnom carstvu Rosas, priča „Želja“ nas upoznaje sa Ašom, optimističnom devojkom britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici. U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.»

Trejler: https://youtu.be/4wuaFADyn94

 

26. 11. / 20 č. /dokumentarni film “Na brodu Adaman“ /On the Adamant

 

„Film ‘Na brodu Adaman’ osvojio je Zlatnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu. Ovo je portret dnevnog prihvatnog centra Adaman za ljude sa mentalnim poremećajima. Smešten na desnoj obali Sene, tik uz Šarl de Gol most ovaj brod je sigurna luka za ljude sa mentalnim poremećajima iz prva 4 arondismana Pariza. Deluje pomalo nestvarno činjenica da su Francuzi deo obale ustupili instituciji koja ne donosi nikakav prihod i bavi se ljudima koji bi u nekom drugom sistemu bili neviljivi. Adaman im nudi ono što im je najpotrebnije, a to je dnevna rutina. Na njemu rade psihijatri, psiholozi, medicinske sestre, specijalni edukatori, psihomotorni specijalisti i razni drugi terapeuti umetnošću. Film prati nekoliko korisnika i na veoma nežan način gledaoce upoznaje sa njihovim životima, problemima, radostima, nedoumicama, ali i talentima. To je emotivan zapis o ljudima kojima naizgled jednostavna nega na dnevnom nivou poput šivenja, slikanja ili kuvanja džema znači opstanak i život.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=h8lkxtk-bqM