Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga sa poginulim licem-1, sa povređenim licima-3.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je smrtno stradala, 1 osoba je zadobila teške telesne povrede a 2 osobe lake. Materijalna šteta procenjuje se na oko 110.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisnog preticanja i nepropisne radnje vozilom i brzine kretanja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 114 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje 1 vozač u vreme izrečene zaštitne mere i 2 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 15 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmuprelazila granicu od 1,20mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 2 vozila 1-zbog tehničke neispravnosti i zbog ostalih isključenja-1,