Nova godina je za mnoge period kada se preispituju, svode račune, planiraju, kaju se ili postavljaju sebi neke ciljeve.  Ako si i ti jedna od tih osoba koja želi bolji i kvalitetnji život u Novoj godini, najbolje rešenje i poklon sebi je psihoterapija.

Novu godinu uglavnom vežemo za neke promene ili retrospektivu. Ovom prilikom smo o tome razgovarali sa psihoterapeutkinjom Tanjom Todorović i vlasnicom Todorović Centra.

KO VAM SE SVE U PROTEKLOJ GODINI OBRAĆAO ZA PSIHOTERAPIJU?

Deca, adolescenti, odrasli, porodice i parovi su pronašli oslonac u psihoterapiji i podršku ka unapređenju kvaliteta života.

KOJE SVE PROBLEME REŠAVA PSIHOTERAPIJA

Odrasli se odlučuju na psihoterapiju u velikom broju da bi pospešili kvalitet života.

U vremenu tehnologije, brzog načina života i stresa psihoterapija je sve traženija. Odrasli su benefite psihoterapije pronašli kod svakodnevnih životnih problema, stresa, razvoja karijere i međuljudskih odnosa. Strahovi, anksioznost, depresija, bračne ili partnerski  problemi, sindrom sagorevanja na poslu, teškoće sa psihosomatskim tegobama, traume ili gubitak bliskih osoba su takođe teme zbog kojih odrasli dolaze na psihoterapiju.

 

DECA su se uglavnom obraćala za problem koji  se odnosi na školske probleme (adaptacija, trema, učenje…) narušeni odnosi između roditelja i deteta (neposlušnost, rizična ponašanja, u procesu razvoda…), narušenih odnosa sa braćom i sestrama, teškoće sa psihosomatskim tegobama, funkcionisanje u grupi vršnjaka, ili kod trauma.

MLADI I ADOLESCENTI SU PREPOZNALI DA IM PSIHOTERAPIJA POMAŽE U SLEDEĆIM SITUACIJAMA

Kad su mladi i adolescenti u pitanju, najčešće im psihoterapija pomaže kod problema identiteta, samopouzdanja, krize odrastanja, strahova, profesionalne orjentacije, teškoće u seksulanoj identifikaciji, takođe kod narušenih odnosa između adolescenata i roditelja. Neretko je i depresivno stanje, suicidalnost, ali i bolesti zavisnosti.

 

PORODICE I PAROVI TRAŽE PSIHOTERAPIJSKU PODRŠKU DA BI GRADILI KVALITETNIJE ODNOSE

Parovima i porodicama psihoterapija pomaže kod nezadovoljstva porodičnim ili bračnim životom, najčešće je u pitanju komunikacija i razmena emocija. Ali i prevare kao i porodični i partnerski konflikti.

 

Za roditeljstvo ne postoji uputstvo, greške su neminovne, koje se modifikuju kroz psihoterapijski rad.

 

Takođe dolaskom novih članova porodice, menja se porodični kontekst i često je potrebno raditi na relaciji između supružnika, ali i postporođajnoj depresiji.

 

Ono što nam još psihoterapeutkinja Tanja Todorović poručuje je da je u redu da osećamo sve emocije i je važno da osluškujemo sebe. Emocije su naš kompas.

VIŠE O TODOROVIĆ CENTRU MOĆETE PRONAĆI NA SAJTU WWW.PSIHOTERAPIJAZRENJANIN.RS ILI FACEBOOK STRANICI I INSTAGRAM PROFILU

DETALJNIJE O USLUGAMA I CENAMA KOJE NUDI „TODOROVIĆ CENTAR“ POGLEDAJTE OVDE.

ADRESA

Žitni trg 12/2

23000 Zrenjanin

BROJ TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE:

062/1631448

E MAIL

todorovic.centar@gmail.com