Zrenjanin- „Zašto kažeš ljubav“ naziv je tribine udruženja „Krokodil“ koja će se održati u okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 8. februara u 18 časova.

Udruženje „Krokodil“ iz Beograd pokrenulo je seriju razgovora u gradovima u Srbiji o tome kako se mladi osećaju u našem društvu? Koje vrste nasilja mladi identifikuju kao dominantne? Iz kojih izvora to nasilje najčešće dolazi? Na koje prepreke nailaze u prevazilaženju takvih situacija i kako mi odrasli u tome možemo da im pomognemo? Gde vide ključne tačke podrške –u porodici, lokalnoj zajednici, institucijama, vršnjačkoj grupi.

Kako umetnost i aktivizam mogu da nam pomognu da poboljšamo kako lične, tako i kapacitete zajednice u pogledu prevazilaženja nasilja i netrpeljivosti?

Učesnici tribine su Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra koji će otvoriti razgovor, Roberto Grujačić, dečji psihijatar na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu, Tatjana Tabački osnivačica udruženja“ Skaska“, bibliotekarka u Gradskoj narodnoj biblioteci u Zrenjaninu, Smiljana Tucakov, dramska pedagoškinja, osnivačica CEKOM-a i Tamara Marković iz udruženja „ Krokodil“ moderatorka razgovora.